Rotter giver ekstra travlhed
Massive rotteproblemer giver travlhed hos Rovfluen, som på Nutrifair fremviste flere bekæmpelsesmuligheder.

De store mængder nedbør i løbet af vinteren giver landmændene store udfordringer med rotter. Når rotternes gange og huler i jorden undermineres af vand, søger de ind i stalde og lader.

Det mærker man hos Rovfluen, som på Nutrifair fremviste flere metoder til bekæmpelse. Metoderne spænder fra smækfælder til kasser, hvori der kan udlægges gift.

Men strikse reguleringer af området gør opgaven tidskrævende og svær, mener Alex Frantsen.

Han peger især på udfordringerne i, at der ikke længere må udlægges stærk gift på skadedyrsbekæmpernes første besøg. Af hensyn til risikoen for at sprede giften skal der startes med en svag gift, som kan øges i styrke, hvis virkningen udebliver.

Foderet neutraliserer

Kvægbrugerne, som fodrer med majsensilage, har en ekstra udfordring. Majsen indeholder nemlig K-vitamin, som kan neutralisere rottegiften. Derfor skal landmændene ofte have flere besøg, før der kan sættes ind med en effektiv og stærk gift.

»Det giver os en masse ekstra arbejde, og myndighederne bruger uendelig meget tid på at tjekke os lige nu, hvor rotteforekomsten er værst. Det var ønskeligt om vi kunne få lidt friere tøjler i tre måneder til at bekæmpe effektivt«, mener Alex Frantsen.

Kun for rotter og mus

Ønsker man at bruge smækfælder, er det værd at kigge nærmere på Rovfluens nye prototype, som blev vist frem på messen.

Adgangspladerne af plast giver kun adgang til enten rotter eller mus. Derved undgår man at fange andre ikke-uønskede dyr i fælderne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.