RYK: Vi tolker ikke data
RYK vil gerne levere data, men tolkningen skal landmanden selv stå for, svarer direktør.

Det er RYKs opgave at generere data til landmændene, men tolkningen af de frembragte data skal landmanden selv stå for, evt. i samarbejde med rådgivere.

Det siger direktør i RYK, Niels Henning Nielsen, som svar på Hans Skovgaards opfordring til at inddrage værktøjet MælkInfo i ydelseskontrollen.

»Vi er godt klar over, at man kan frembringe nogle data på en tankprøve, men vi ser fordele i at gå ned på koniveau«, fortæller Niels Henning Nielsen.

I denne uge lancerede RYK, at det nu er muligt at pulje målinger af de novo-fedtsyrer i grupper efter eksempelvis laktationsniveau eller hold i stalden. Niels Henning Nielsen påpeger i den forbindelse, at når man tolker på de novo fedtsyrer er der forskel på om det er en køer i mobilisereringfasen eller ej. Ved en tankprøve vil man ikke se disse forskelle.

»På den måde kan landmænd, der fodrer i hold se, hvordan en given fodring påvirker køerne«, forklarer Niels Henning Nielsen. På samme vis kan landmænd med robotmalkning se, om forskellige kraftfoderniveauer giver effekt.

»Man kan finde det nye værktøj mælkeanalyse/ydelseskontrol i DMS under analyseudskrifter. Data blev tilgængelig den 6. november og det hele er en integreret del af standardpakken. Det koster ikke ekstra«, siger Niels Henning Nielsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.