Sådan får du fuld valuta af majsen på marken
Tilpas majsstakkens størrelse til det daglige forbrug, så spildet minimeres.

Af Anja Hjortkjær, Vestjysk

Der er lang vej fra majsen snittes til afkastet ses på bundlinjen. Målet er et højt udbytte af god kvalitet, men vigtigst af alt at bevare kvaliteten under lagring, udtagning og opfodring. Med rettidig omhu og den rette planlægning er oddsene dog gode for at nå i mål.

Lav et overslag over det daglige forbrug af majsensilage de kommende 12-13 mdr. Tilpas mængden i silo og markstak så det passer med en god fremdrift i stakken hele året (min. 10 cm i silo og 20 cm i markstak pr. dag). OBS hvis forbruget differentieres sommer og vinter. Brug mælkesyrebaserede ensileringsmidler for at sikre en god og hurtig ensileringsproces, samt stabilitet i stakken efter åbning. Særligt vigtigt i sommerstakken og store siloer med lav fremdrift.

Hvis majsensilagen skal bruges straks efter høst, anbefales det at lave en bufferstak til fire uger. Så kan den store stak ensilere færdig, stabiliseres, og en analyse kan udtages inden åbning.

God majshøst!

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.