Skru ned for vitaminer og op for magnesium

I dagene før afgræsningsstart bør der skiftes mineralblanding, så køerne får en blanding med et højt indhold af magnesium.

Ifølge kvægrådgiver Hans Lund, ØkologiRådgivning Danmark, skal man især bruge de såkaldte udbindingsblandinger med højt magnesiumindhold på bedrifter med høje kalital.

Ønsker man ikke at skifte mineralblanding, kan man tildele 60 gram magnesiumoxyd med høj opløselighed pr. ko pr. dag. Magnesiumtildelingen skal påbegyndes nogle få dage, før afgræsningen startes op, da køerne ikke kan deponere ret meget magnesium i kroppen.

Da det friske græs har et højt indhold af vitaminer, og disse har høj biologisk værdi, kan det være muligt at skrue ned for tildelingen af den almindelige mineralblanding.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.