Slagtekalve klarer sig bedst i store besætninger
Dødeligheden er lavest og tilvæksten højest i store slagtekalvebesætninger, viser undersøgelse.

Landmænd med store slagtekalveproduktion klarer sig fagligt bedre end kolleger med mindre besætninger.

Det viser den årlige gennemgang af produktionsresultaterne i 106 slagtekalvebesætninger under DLBR Slagtekalve. Af de 106 leverer 69 producenter kalve til Danish Crowns koncept Dansk Kalv.

Landmændene er rangeret efter deres godkendelsesprocent til konceptet, og gruppen med over 80 procent godkendte producerer 820 kalve om året. Det er 132 flere end gruppen med mindre end 70 procent godkendte slagtekalve.

Fodring ikke forskellig

Opgørelsen viser, at de bedste besætninger ikke har én foretrukken fodringsmetode. Faktisk er fordelingen nogenlunde ligelig mellem kraftfoder, fuldfoder eller korn plus tilskudsfoder for besætninger, som får flere end 70 procent af kalvene godkendt til Dansk Kalv.

I gruppen med færre end 70 procent godkendte kalve er der til gengæld en overvægt af fodring med kraftfoder.

Datasættet viser, at tilvæksten er 40 gram højere pr. kalv pr. foderdag i de bedste besætninger. Tilsvarende er dødeligheden 4,8 procent i de bedste besætninger målt på godkendelsesprocent, hvor besætninger med lav godkendelsesprocent mister 7,9 procent af de indsatte kalve.

Der ser ikke ud til at være nogen klar sammenhæng imellem fund af leverbylder, lungear og bughindear ved slagtning og godkendelsesprocent til Dansk Kalv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.