Spar på medicinen med Viking
Med ny indkøbsaftale med VetPharm-apotekerne skaffer Viking forbrugsbaseret rabat på medicin og vacciner til sine kunder.

»Det er en del af vores nye ’strategi 2012’ at lave de indkøbsaftaler, som vores fællesskab giver mulighed for, og som giver en bedre bundlinje for Viking-medlemmerne.«

Sådan siger Hans Peter Bay, administrerende direktør for Viking Danmark, om baggrunden for, at Viking nu lancerer endnu en indkøbsaftale. Denne gang med en række VetPharm-apoteker, som omfatter en ganske pæn andel af landbrugsapotekerne i alle dele af landet, fra Frederikshavn i nord til Gråsten i syd og Nexø i øst, og understøtter dermed de eksisterende handelsmønstre og har dag-til-dag-levering.

Aftalen giver Viking-medlemmerne minimum ti procents rabat på medicin og vacciner, og rabatten vokser i takt med indkøbets størrelse. Betalingen sker via den månedlige Viking-faktura med løbende måned plus 23 dages kredit.

Flere aftaler på vej

VetPharm-aftalen kommer kort tid efter, at Viking præsenterede med forsikringsselskabet Gjensidige, som ikke bare giver pæne rabatter men på en række punkter også en bedre dækning netop for kvægbrugere.

Og det stopper ikke her, understreger Hans Peter Bay:

»Vi har en række indkøbsaftaler i pipelinen, fordi vi står stærkt i forhandlingerne med leverandører til landbruget, da så godt som samtlige kvægbrugere, store som små, er medlemmer og kunder hos os.«

Direktøren ønsker ikke for indeværende at oplyse nærmere om kommende indkøbsaftaler men påpeger, at fokus ligger primært på de ’kvægnære’ ting. Altså snarere pattegummi og andre forbrugsstoffer i stalden end majsfrø og startgødning til grovfoderdyrkningen.

Hans Peter Bay understreger, at det ikke er et nyt forretningsområde for Viking, som der skal tjenes på. Et evt. overskud går nemlig retur til medlemmerne.

Det betyder dog ikke, at der ikke ligger store ambitioner bag disse tiltag.

»Indkøbsaftalerne er en service i forlængelse af 2020-strategien med fokus på at gøre det lettere, smartere og billigere at være kvægbruger. Vi vil være kvægbrugets foretrukne serviceselskab, og alt, hvad vi laver, skal give bedre bundlinje hos medlemmerne,« slutter Hans Peter Bay.

Faktaboks

Viking vil: 

  • Levere verdens bedste genetik
  • Yde verdens bedste service
  • Bedre kvægbrugerens bundlinje med VikShop og indkøbsaftaler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.