Succes: Elever fik lange og stående bifald

For første gang blev der kåret en årets kvægelev på Kvægkongressen.

Der var guldglimmer, blomster, penge og flotte skudsmål. Og ikke at forglemme taktfaste, lange og til sidst stående klapsalver, da den nye pris ’Årets kvægelev’ blev uddelt for første gang på Kvægkongressen.

Ud af et felt på 27 kandidater vandt 19-årige Laura Meier Lassen foran Michael G. Nielsen og Anja Koch.

Hovedpersonen selv var overrasket over anerkendelsen og ydmyg omkring de mange roser fra Nordjyllands Landbrugsskole og arbejdsgiver Per Hougaard.

»Der er så mange dygtige elever, både i denne konkurrence, ude i landet og på min landbrugsskole. Så at jeg skulle være den bedste, er lidt svært at forstå«, sagde hun.

Vigtige ambassadører

Titlen blev uddelt for at sætte fokus på de mange dygtige elever, som arbejder i dansk kvægbrug. Hos L&F, Kvæg, er man stolt over de mange indstillinger, og konkurrencen vil blive gentaget på næste års kongres.

I flere indstillinger gik det igen, at de unge er vigtige ambassadører for erhvervet. De inspirerer andre til at tage arbejde i landbruget, ligesom de via deres netværk spreder budskabet om dansk landbrug og bidrager til at sikre et godt omdømme.

Om vinderen, Laura Meier Lassen, lød det bl.a., at hun er den ambassadør, som erhvervet kun kan ønske sig mange flere af.

»Hun repræsenterer den nye generation af kvægelever på bedste måde med optimisme, nysgerrighed og et glimt i øjet. Og så har hun udsyn«, lyder det fra Charlotte Haahr, uddannelsesleder på Nordjyllands Landbrugsskole.

Nysgerrige på fremtiden

For nummer to og tre, Michael G. Nielsen og Anja Koch, var der ligeledes ros for ambassadøregenskaberne, gå-på-mod og en nysgerrighed på fremtiden.

Michael G. Nielsen blev af kammeraterne rost for at være en guttermand, som tager ansvar for fællesskabet.

Niels Erik Maegaard, læremster for Anja Koch, beskriver hende som en trofast medhjælper, som tager del i alle opgaver, herunder også at åbne gården for besøgende på Økodagen.

»Og så cykler hun på arbejde hver dag. Der er 10 km, men det spiller ingen rolle. Ej heller, når det regner, eller hun skal møde kl. tre om natten for at malke. Hun bobler altid af energi«, fortæller han.

Drøm om at undervise

Laura Meier Lassen, som med førstepræmien vandt 6.000 kroner samt en gokarttur for arbejdspladsen, vil gerne videre- uddanne sig til enten landbrugsrådgiver eller underviser.

»Jeg har en dårlig skulder, og der er stadig mange tunge arbejdsopgaver i kvægbruget. Så jeg vil videreuddanne mig og gerne bringe viden videre eksempelvis til nye unge landbrugselever«, fortalte hun.

Hun valgte kvægbruget for at passe kalve, og fordi to onkler er mælkeproducenter. Hendes far er selv uddannet landmand, og familien bor på et nedlagt landbrug.

Faktaboks

Indstillinger fra landmænd og skoler

  • Bag de 27 indstillede kvægelever stod deres læremestre og i flere tilfælde landbrugsskolerne.
  • En jury bestående af repræsentanter fra Seges, L&F, Kvæg, en mælkeproducent samt en journalist fra LandbrugsMedierne udvalgte årets elev.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.