Svovlbrintealarm kan redde liv
Den såkaldte gyllegas koster hvert år menneskeliv under gyllehåndtering. Derfor bør alarmer findes på alle husdyrbrug.

Et af de tricky forhold ved gassen svovlbrinte, som gør den så farlig, er, at den lugter fælt i lave koncentrationer, men er lugtløs ved høje og livsfarlige koncentrationer. Derfor bør alle landbrug med gylle og gyllehandtering bruge svovlbrintealarmer, opfordrer Byggeri & Teknik I/S i Herning til - ligesom det forlængst er blevet rutine i andre erhverv, hvor der lejlighedsvis er risiko for svolvbrinte.

Byggeri & Teknik I/S sælger derfor nu en gennemtestet svolvbrintemåler til at bære i stalde og under gyllehåndtering.

Den lille alarm placeres på tøjet eller endnu bedre på støvleskaftet, og testene viser, at den kun slår alarm, når der er grund til det. Testene viser også, at i den samme stald kan svovlbrintekoncentrationerne variere fra gang til gang.

Svolvbrintemåleren sælges sammen med rådgivnings- og instruktionssamtale for at sikre korrekt brug af måleren ud fra en forståelse af, hvordan den virker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.