Test tjekker effekt af fem rivetyper

De første delresultater fra stor FarmTest af river kan høres på Grovfoder-ekskursionen.

Sammenrivning af græs handler om at finde det optimale kompromis mellem at få mest muligt græs og mindst muligt sand med. Samtidig skal riven forme et skår, der både ligger jævnt til finsnitteren og er robust over for evt. regn. Endelig spiller kapaciteten selvklart også en rolle.

Hvordan det gøres bedst, er der mange forestillinger om. Er to eller fire rotorer bedst. Eller er fingerhjul endnu bedre? Er en fuldhydraulisk drivline og styring bedre end en mekanisk? Giver særlige styrehjul og undervogne mindre spild og mindre sand i skåret?

En ny Farmtest, der udføres på en af de to medvirkende ejendomme i årets Grovfoderekskursion onsdag 15. juni med fem forskellige rivetyper, har til formål at søge at besvare en række af disse spørgsmål

»Der har gennem årene været snakket meget om de forskellige rivetypers fordele og ulemper. Hvad betyder arbejdsbredden og antallet af rotorer for eksempel for kvaliteten af rivearbejdet? Vi ser en række forskellige rivetyper og principper til at sikre optimal rivekvalitet på markedet. Med farmtesten vil vi belyse, hvordan det egentlig forholder sig. Hvis der er forskelle, forventer vi at se dem her,« forklarer specialkonsulent Henning Sjørslev Lyngvig, Seges.

Der medvirker fingerhjulsriver og rotorriver fra ni til 15 meters arbejdsbredde fra Tonutti, Kuhn, Lely, Pöttinger og Claas. De bedømmes på kløverbladspild og sandindhold, skårets form, spild, og hvor ensartet og jævnt skåret ligger for finsnitteren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.