Tjek indstillingerne: Så vigtig er sådybden

Vintervikke isået augustudlagt græs kan give ekstra protein til første slæt

Med fremragende høstvejr over det meste af landet går det stærkt med at få kornet væk og gjort markerne klar til etablering af græs i renbestand.

Specialkonsulent Torben S. Frandsen har netop sammen med Gaardsted Højgaard I/S, som er en af de to værter til årets Grovfoderekskursion 10. september, etableret demoparceller forud for det store arrangement, der ventes at tiltrække omkring 500 deltagere.

Her er anlagt parceller med en cm sådybde, som anbefalingen lyder, og med fire cm sådybde. Det sidste må siges at være helt uden for skiven, fordi det er alt for dybt, især hvis der er kløver og f.eks. timote i den udsåede blanding.

»Men vi ser bare alt, alt for ofte, at selv med dybdestyringshjul på fine og avancerede såmaskiner sås græsudlægget for dybt. Det vil vi gerne inspirere til at ændre på«, forklarer han.

Protein-boost fra vikke

I demoparcellerne er sået bl.21, som er populær til afgræsning pga. en stor andel af den småfrøede timote, hvilket stiller store krav til såteknikken. Desuden er der sået mere gængse græsblandinger med kløver.

Interessant er også en demoparcel, hvor der er isået vintervikke.

»De efterudlagte græsmarker bliver gerne lidt proteinfattige til første slæt. Vintervikke har et proteinindhold på niveau med kløver, og økologer har gode erfaringer med at iså den som et ’proteinboost’ til første slæt«, forklarer Torben S. Frandsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.