Toftegård ligger helt i top på klimaindsatsen
Lavt foderforbrug og høj fodereffektivitet samt god sundhed mindsker klimabelastningen på Toftegård. Alligevel viser klimaanlyse fra Alltech E-CO2 flere forbedringsmuligheder

Toftegård er blandt de første danske bedrifter, der har brugt klimaanlyseværktøjet Alltech E-CO2. Bedriften får ikke kun en analyse af den eksisterende klimabelastning fra mælkeproduktionen, men også en række bedriftsnære og realistiske handlingsanvisninger til yderligere reduktion af klimabelastningen.

Det er relevant på Toftegård, som har en meget lav klimabelastning på blot 0,936 kg CO2-ekvivalenter pr. kg EKM-mælk. Top ti blandt alle mælkeproducenter med tal fra E-CO2 ligger på 1,09, og gennemsnittet på 1,29.

»Her på bedriften ser vi et lavt foderforbrug og en høj fodereffektivitet, og det er normalt det, der skiller top ti fra gennemsnittet. Når vi så også har en rigtig god sundhed, hvor bedriften på alle betydende sygdomme ligger under gennemsnittet, påvirker det også produktiviteten og klimaeffekten positivt«, forklarer bedriftens rådgiver gennem en årrække, Carsten Houmann fra Alltech.

Så den fremtidige indsats kommer til at handle om at sikre køerne mere hviletid og et bedre leje i sengebåsene, og så skal ventilationen kigges efter i kalvestalden for at få endnu mere ud af de i forvejen ganske sunde og robuste kalve, så kælvningsalderen kan sænkes yderligere.

Læs mere om E-CO2, og hvordan værktøjet bruges på Toftegård i det nummer af fagmagasinet KVÆG, der udkommer tirsdag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.