Verdens første og største erfagruppe fylder 100 år

Specialudvalget for Foderproduktion og Græs har som mål at optimere driften hos det enkelte medlem, inspirere rådgivningen og præsentere ny, køreklar teknik og viden for hele kvægsektoren på Grovfoderekskursionen.

Jeg vil tro, at placering af gylle til majs har potentiale til at blive en milepæl, når det præsenteres på årets grovfoderekskursion 13. juni. Jeg tænker, det vil blive helt almindeligt i løbet af to-tre år, at mælkeproducenter bruger deres egen gylle som startgødning til majsen i stedet for handelsgødning«.

Sådan siger Steen Nørgaard Madsen, formand for Specialudvalget for Foderproduktion og Græsmarksdrift, om sine forventninger til årets Grovfoderekskursion, som i år holdes 13. juni nær Løgumkloster og Hinderup.

Dermed er Specialudvalget endnu en gang godt i gang med at opfylde en del af sin mission, nemlig at præsentere noget nyt og spændende.

»Vel at mærke ikke et koncept eller en idé, men noget, der rent faktisk kan fungere ude ved en landmand og bredes ud i stor skala til hele kvægbruget. Vi plejer at have sådan et element næsten hvert eneste år«, understreger Steen Nørgaard Madsen.

Selv husker han bl.a. dengang for efterhånden en del år siden, hvor Specialudvalget første gang kunne vise en GPS-styret traktor frem som en af de store milepæle.

Populær besøgsordning

At sætte en faglig dagsorden med Grovfoderekskursionerne er imidlertid ikke den eneste opgave, Specialudvalget har varetaget nu gennem i 100 år som det, Steen Nørgaard Madsen vurderer, er »verdens første og største erfagruppe«. Noget, der naturligvis markeres på årets Grovfoderekskursion.

Specialudvalget bistår L&F og Seges med faglige input og har derudover en besøgsordning med ca. 80 medlemmer af besøgsordningen og omkring 190 passive medlemmer, som foruden landmænd er firmaer og rådgivere med interesse for dyrkning af grovfoder. Besøgsordningen tilbyder bedriftsbesøg med specialkonsulenter mindst hvert andet år, hvor der kan ydes tværgående rådgivning og gives en second opinion. I og med at deltagerne i besøgsordningen ofte er engagerede mælkeproducenter, giver besøgene også værdifulde input til rådgivningen, er Steen Nørgaards erfaring. Besøgsordningen har p.t. enkelte ledige pladser.

Faktaboks

Husk tilmelding

  • Se hele Grovfoderekskursionens program 13. juni og tilmeld dig og dine medarbejdere på hjemmessiden www.grovfoderekskursion.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.