Vi er stadig stærkest sammen

Stop for aflivning af tyrekalve skal ske i fællesskab.

Da vi tidligere på året lancerede vores kampagne om fællesskab, havde vi ikke forestillet os, hvad »sammen« skulle komme til at betyde i år. Men i den aktuelle situation er det mere vigtigt end nogensinde at huske på, at vi ér: Stærkest sammen.

Selv savner jeg meget at komme ud og møde jer alle og at have de gode dialoger, der sikrer, at vi arbejder på lige præcis det, der skaber værdi for jer. Men arbejdet har bestemt ikke stået stille.

Udover det politiske arbejde med at skabe bedre vilkår for erhvervet, har et af de vigtige emner været samarbejdet om vores kalve – ikke mindst grundet den frivillige aftale om stop for aflivning af tyrekalve, der træder i kraft ved næste årsskifte. En opgave vi skal løse i fællesskab mellem mælkeproducenter, slagtekalveproducenter, VikingDanmark, rådgivningen og afsætningsleddet, hvor også kontakten til forbrugerne spiller en vigtig rolle.

I det hele taget er et frugtbart samarbejde med alle rådgivere essentielt for at opnå de bedste resultater. Derfor glæder det mig, at vi i formandskabet også har mødtes med den nye formand for dyrlæ-geforeningen og bl.a. drøftet det kommende veterinærforlig. Her er den politiske sag vigtig – men lige så vigtigt er det, at vi lærer hinanden at kende. Derfor var det også meget værdifuldt, at vores nye minister Rasmus Prehn hurtigt tog imod L&F’s invitation og har besøgt en kvægbesætning og har set, hvad vi arbejder med og har mødt engagerede repræsentanter fra vores branche.

Jeg håber, at I alle derude også griber enhver lejlighed til at holde de vigtige fællesskaber ved lige. Måske kan det lade sig gøre at samle erfagruppen eller invitere til en faglig snak online? Måske har du en nabo eller en tæt kollega, der trænger til en hjælpende hånd? Det kan også være, at du kan fortælle lokalsamfundet mere om arbejdet på bedriften på jeres Facebookside? Eller måske kan du finde tid til at opsøge nye samarbejdspartnere med spændende idéer til det nye år?

Vi har gode traditioner for et stærkt fællesskab på landet og for at løse de udfordringer, der kommer. Det gør vi også denne gang.

God jul og godt nytår!

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.