Vigtig milepæl for grovfoderproduktionen
Analyse: Med valide data overført direkte fra mark til stald er to altafgørende forudsætninger på plads for at få bedre styr på fremtidens grovfoderproduktion.

NIR-løsningen med dataoverførsel direkte fra finsnitteren til CropManager og dermed DMS er en af de helt afgørende forudsætninger for at få styr på grovfoderproduktionen og dermed den enkelte bedrifts fodringsøkonomi.

Der findes i dag en række forskellige løsninger til udbytteregistrering, og flere er på vej. Men danske FoderTeknik er de første til at kunne overføre valide data direkte fra finsnitteren for mængde og tørstofprocent og indikation på det øvrige næringsstofindhold direkte til mælkeproducentens bedriftsmanagementprogram. Omvendt kan mælkeproducentens markdata hentes i de samme programmer til brug for høstarbejdet.

Fuld åbenhed

FoderTeknik er samtidig også den hidtil eneste leverandør af NIR-løsninger til finsnittere, som tilbyder fuld åbenhed omkring sine kalibreringer og årlige tjek af kalibreringerne via prøveudtagning og analyser på anerkendte laboratorier.

Det er nemlig den anden forudsætning for at få styr på grovfoderproduktionen: Pålidelighed. Hvor den direkte og på sigt fuldautomatiske dataoverførsel er første forudsætning, er valide data den anden forudsætning.

Dem leverer FoderTeknik, i øvrigt med en løsning, der er fast tilkøbsløsning hos New Holland, Fendt og på de største Krone-finsnittere, og som kan eftermonteres på andre mærker samt ældre finsnittere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.