Kverneland opdaterer en sand klassiker

På Agritechnica viser Kverneland den nye Kverneland 6300, der også bejler til titlen Machnine of The Year.

Elementer fra Kvernelands meget omtalte og nytænkte Kverneland 2500 i-Plough begynder at smitte af på producentens øvrige plovprogram, herunder også på den nye Kverneland 6300 S Variomat, der vises på Agritechnica.

Kverneland 6300 vises på standen i Hannover i en syvfuret version. I de senere år er det ifølge Kvernelands produktchef, Jesper Svendsen, de syv- og ottefurede versioner, som har været de mest solgte.

»Kverneland 6300 erstatter Kverneland PB, som nok er den halvbugserede plov, som der er solgt flest af i Danmark gennem tiden. Den første udgave af Kverneland PB kom på markedet i 1983, så det er vaskeægte klassikere, som nu bliver opgraderet med de nyeste udviklinger«, siger Jesper Svendsen, der tilføjer, at den nye Kverneland 6300 S Variomat plov er med i kapløbet om at blive Machine of The Year i kategorien Tillage, altså jordbearbejdning.

»Nyheden er et eksempel på, at konceptet fra i-Plough nu slår igennem i Kvernelands plovprogram. Man har taget de mekaniske funktioner fra i-Plough, som kunderne var gladest for, og har videreført dem. Det gælder blandt andet forplove, frihøjde og generelt større landhjul. I transport følger ploven naturligt efter som en vogn, så det er behageligt og sikkert«, siger Jesper Svendsen.

Kvernelands plove får i øvrigt nye modelbetegnelser - jo højere tal, jo større traktor skal der til.

Hal 5, stand C37.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle