Lønstigninger - rimelige eller ublu priser?

Efter netop at have modtaget varsel om prisstigninger på lønkørsel sidder jeg nu og funderer og regner på, om det virkelig kan være rigtigt, at lønkørsel skal stige fra 505 til 625 kr. i timen. Det svarer til en månedsløn på 100.188 kr. og en årsløn på 1,2 mio. kr.!

I en tid, hvor landbruget er helt i bund økonomisk, er det virkelig svært at se fornuften i at skulle betale en så høj løn for at få lavet en lønseddel. Man kan spørge sig selv, om det arbejde, der laves på lønkontoret, er så meget mere værd end det, vi går og pukler med i landbruget.

I en tid, hvor der oven i købet bliver talt om reguleringer i løn andre steder for at få økonomien til at hænge sammen, må man have en dårlig smag i munden over at hæve prisen i den grad. Planteavlskonsulenter er endda et tag højere, nemlig omkring 740 kroner i timen. Ganske urimeligt for at få udført en gødningsplan eller andet vedrørende planter. Dette er vel at mærke eksklusiv startgebyr, tillæg pr. dyreenhed og tillæg pr. hektar.

Svinerådgivningen tager 750 kr. i timen. Måske er det derfor, vi ikke vil bruge den, men indhenter vejledning på anden vis.

Det er muligt, at timelønningerne også skal dække terminer i landboforeningernes huse, men vi andre skal altså også betale terminer på vores landbrug, og vi har ingen mulighed for at sætte prisen i vejret, når behovet er der.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle