Lad os nu få den regulering af ulve

Af Jørn Dohrmann, medlem af Europaparlamentet for DF

I weekenden oplevede nok en landmand, at hans dyr blev angrebet af ulve.

Det er endnu en episode i rækken. Ulven er kommet for at blive, ser det ud til - hvis altså der ikke bliver taget affære.

For nylig kom ministeren endelig på banen, hvor han bedyrede, at ynglende ulve nu i det mindste skal reguleres. Ja, tak - det er vi nogle, der har kaldt på længe.

At det først er nu, ministeren vil gå sammen med sine ministerkollegaer om at få blødgjort EU-reglerne, der for nuværende blokerer for reguleringen, er simpelthen for slattent.

Det havde været bedre, hvis ministeren havde ageret mere proaktiv i denne sag, så det ikke var kommet til dette stadie, hvor landmænd og borgere frygter for deres dyr og sågar eget helbred.

Problemet har længe naget landmænd i Frankrig, Spanien og Italien. For nylig blev ulven også registreret i Belgien, så ulven nu findes i alle EU-lande. Der er med andre ord nok med kollegaer, der bør være villige til at gå sammen i denne sag.

Hvis ministeren tilmed ønsker hjælp fra Europa-Parlamentets side, siger han bare til. Jeg skal med glæde gøre mit til for at komme problemet til livs.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle