Landboforening fejrer 175 år

Salling Landøkonomiske Selskab, i dag kendt som Landboforeningen Limfjord, blev stiftet i 1842. Den nøjagtige dato kendes ikke, men foreningens første dyrskue fandt sted 25. juli 1842, så man har valgt at lade denne dato være ’fødselsdag’. Det vil sige, at foreningen i sommerferien 2017 kunne fejre sit 175 års jubilæum. Men i sommerferien er de fleste jo på ferie, så derfor har den siddende bestyrelse valgt, at jubilæet skal fejres ved en fest for aktive medlemmer lørdag 20. januar 2018 i Kulturcenter Limfjord.

Landboforeningen Limfjord er i dag landbrugets talerør i lokale forhold og giver medlemmerne indflydelse på dansk erhvervspolitik. Foreningen tilstræber at være dynamo for lokalområdet og give myndighederne samspil og modspil. Den er samtidig et kollegialt samlingspunkt for alle landmænd eller andre med tilknytning til landbruget.

Til jubilæumsfesten bliver festtalen holdt af formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Derudover vil viceborgmester i Skive Kommune på vegne af Morsø, Viborg og Skive Kommune holde en kort tale, hvorefter tidligere centerleder K. K. Justesen vil give et kort historisk tilbageblik. Men aftenen er for medlemmerne, så derfor prioriteres maden, musikken og muligheden for at ’mengle’ særligt højt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle