LandboThy dybt utilfreds med system til husdyrgodkendelse

I sidste uge meldte Skov- og Naturstyrelsen ud, at deres system til ansøgning om husdyrgodkendelse nu fungerede. Men brugervenligheden er stadig helt i bund, mener en miljøkonsulent fra LandboThy.

"Skandale" og "dilletanteri" er nogle af de ord, der flyver gennem luften, når talen falder på Skov- og Naturstyrelsens system til miljøgodkendelse af husdyrbrug på internetsiden www.husdyrgodkendelse.dk.

Det er miljøkonsulent i LandboThy Jørgen Røhrmann, der bruger de stærke vendinger. Han har sendt et klagebrev til ministeren, fordi styrelsens program stadig halter voldsomt, når det gælder brugervenlighed.

"Jeg vil beskrive det som håbløst. I dag er man vant til, at der sidder dygtige mennesker og laver den slags programmer, men her virker det, som om det er en flok dilletanter, der har været i gang," siger han.

Jørgen Røhrmann mener blandt andet, at programmet er langsomt ud over enhver rimelig grænse. Desuden er zoom-funktionen upræcis, hjælpevejledningerne er mangelfulde, og programmet kan finde på at logge brugere af midt i det hele, så dele af oplysningerne går tabt.

En flabethed

Vreden over Skov- og Naturstyrelsens system blev ikke mindre, da kontorchef Sune Schou i sidste uge udtalte, at programmet nu fungerede, og at der kun var nogle små fejl tilbage:

"Det gør mig arrig. Jeg har siddet og kæmpet med det her i en måned nu uden at få ret meget ud af det. Så jeg synes, det er en flabethed - både over for os konsulenter og kommunerne - at han udtaler sig så flot. Vores kommune har ikke fået en eneste sag ind, fordi vi stadig kæmper med at få den gennem systemet. Jeg tror, folk efterhånden sidder helt opgivende foran skærmen," siger Jørgen Røhrmann.

Prioritering

Kontorchef i Skov- og Naturstyrelsen, Sune Schou, vil da heller ikke afvise, at systemet stadig har enkelte mangler i forhold til brugervenligheden, men det har en helt naturlig årsag:

"Vores førsteprioritet har været at få systemet til at fungere. Brugervenligheden bliver forbedret, når alle basisfunktionerne kører. Men vi arbejdet med for eksempel hastigheden, så kvælstofberegningen er blevet ti gange hurtigere. Jeg siger ikke, at systemet er fejlfrit - for eksempel har Landscentret fundet en fejl omkring efterafgrøderne - men vi er nu i en fase, hvor det fungerer, og de små fejl bliver rettet løbende. Der sendt ansøgninger til kommunerne i øjeblikket," understreger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle