Landbrug kan blive en god forretning

Store kapitalinteresser investerer massivt i fødevareproduktion, mens danske landmænd er ved at køre fast, mener Niels Rasmussen, formand for Centrovice.

"Der sker meget i verden omkring os i en tid, hvor vi danske landmænd er kørt fast i miljølovgivning, der ikke dur, en kreditklemme, én finansieringsmodel der ikke er tidssvarende, og en ejerform der ikke er velegnet til fremtidens bedrifter," sagde Niels Rasmussen i sin beretning til Centrovices generalforsamling i sidste uge.

Det fandt han ærgerligt og henviste til, at store kapitalinteresser har set, at landbrug- og fødevareindustrien i verden udenfor udvikler sig, og at man i lande som Brasilien, Østeuropa og Kina oplever stigende efterspørgsel efter fødevarer.

"Vi må sikre, at landbruget bliver skubbet videre. Fødevareindustrien er en af de sektorer, som kan bidrage til at skabe sammenhæng mellem værdiskabelse og forbrug," sagde Niels Rasmussen.

Hul i kommunikationen

Niels Rasmussen, som også er medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse og i fællesbestyrelsen, erkendte, at organisationen ikke har varetaget kommunikationen til medlemmerne godt nok:

"Vi kommunikerer politisk korrekte budskaber til politikerne, fordi vi ved, det skaber indflydelse. Men indadtil skal vi gøre det bedre. En af vore centrale udfordringer er, at vi skal skabe en slagkraftig organisation, som medlemmerne kan se sig selv i," sagde formanden og pegede på bredden, dvs. mange til dels modstridende interesser i organisationen, som forklaringen på hvorfor kommunikationen ikke altid lykkes.

"Man får ret, hvis man skaber sympati for sin sag og får alliancepartnere i det politiske liv," sagde Niels Rasmussen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle