Landbruget gør os værre, end vi er

Friluftsraadet og Tolvmandssektionen oppe at toppes om adgang til naturen i private skove.

»Ægte dialog fra landbruget,« efterlyser Friluftsraadets formand Lars Mortensen, som beskylder landbrugets organisationer for at forvrænge organisationens ønsker, overdrive dem og dermed dæmonisere foreningen.

»Det er helt hen i vejret at beskylde os for at ønske fladefærdsel eller natfærdsel i de private skove. Det, vi beder om, er blot adgang til at færdes i umiddelbar nærhed af veje og stier i private skove. Det er et moderat krav, og det ligner ikke noget, at Lars Hvidtfeldt fra Landbrug & Fødevarer beskylder os for at stille de krav, som vi har frafaldet forlængst,« siger Lars Mortensen.

Friluftsraadets formand mener, at foreningen tillægges synspunkter, den ikke har, og er godt og grundigt irriteret over det.

»Landbruget siger, det gerne vil dialog, men man hører ikke efter - og beskylder os for notorisk forkerte ting. Det er ikke dialog,« mener Lars Mortensen.

Kravene er vidtgående

Lars Hvidtfeldt mener ikke, han overdriver konsekvenserne af Friluftsraadets ønsker.

»De overser, at kravet om færdsel 10-15 meter ved siden af veje og stier er meget vidtgående og kan få store naturmæssige og økonomiske konsekvenser i mange områder. Der er ingen analyser af hverken behovet for adgang eller af de økonomiske eller naturmæssige konsekvenser. Til gengæld ved vi, at op mod en tredjedel af nogle ejendomme vil være uden beskyttelse med reglen. Jeg synes, Friluftsraadet bagatelliserer de meget vidtgående konsekvenser af forslaget,« siger Lars Hvidtfeldt.

Han tilføjer, at landbruget altid er villig til dialog.

»Så jeg vil da foreslå Lars Mortensen, at han og jeg mødes og drøfter sagen,« siger Lars Hvidtfeldt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle