Landbruget i fremgang - trods alt

Vi går en lysere fremtid i møde, og det har vi meget brug for at få at vide - især herude i vest, hvor minister-ideerne slår ned som haglbyger.

Man kan undres over, hvor stædigt vi landmænd bliver ved vort erhverv.

Tænk, at vi overhovedet vil drive et erhverv som dikteres af politikere, der for en stor del kun kender os gennem køledisken.

Og man kan undres over, at et erhverv, der genererer op imod 200.000 arbejdspladser, en samlet fødevareeksport på ca. 100 mia. kroner, og sikrer gode gedigne råvarer i folkets ganer, slet ikke nyder respekt.

I hvert fald forekommer det ret respektløst, når de politisk ansvarlige gennemfører restriktioner, der slet ikke har nogen som helst anden betydning end at være til gene.

Det er for eksempel unægteligt meget bemærkelsesværdigt, at den faldende Venstre-regering nærmest vælter over de tabte taburetter for at nedgøre den vandplan, som de selv har forfattet, og som den nye regerings miljøminister blindt er ved at gennemtrumfe.

Gang på gang er vi stillet med hardcore faglige valide alternativer til f.eks. at reducere udledning af kvælstof - for blot at blive mødt med en ministerrokade, døve ører eller nye flagrende ambitioner.

Jeg er lige ved at sige, at det virker rigtig uartigt, at man bliver ved med at bede os bidrage med alternative forslag, når der ikke er nogen, der forholder sig til dem.

Hvorfor tænker de politisk ansvarlige helte hele tiden så småt på vores vegne?

Vi i landbruget skaber arbejdspladser, vi skaber kvalitetsfødevarer, og vi kan skabe de bjerge af bio-energi, som alle sukker efter.

Det er dræbende for erhvervet, at ingen har respekt nok til at indse, at landbruget har brug for kapaciteter i førertrøjen, som erkender, at det kræver stor indsigt og viden at gå foran et erhverv, der spænder fra det totalt lavpraktiske til det dybt videnskabelige.

Så snak dog med os! Vi taler faktisk pænt til alle, men derfor kan man godt have en skarp holdning.

Læs det fulde nytårsskrald fra den vestjyske formand på: www.landbrugsavisen.dk/Debatogblogs/Debat+og+Meninger

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle