Landbrugets værdier lever i foreningerne

Af Niels Kenneth Østergaard Scheel, Medlemschef, Landbrug & Fødevarer

Jeg har, sammen med en række andre medarbejdere fra Landbrug & Fødevarer, været rundt i landet.

Det er næsten ikke muligt at overdrive, hvor vigtigt det er at Landbrug & Fødevarer er til stede i de lokale foreninger. Generalforsamlingerne er det sted, hvor medlemmerne samles for at drøfte de politiske emner og problemstillinger der fylder i deres hverdag. Derfor er vi naturligvis til stede.

Hvis vi ikke ved, hvad der fylder i hverdagen hos vores medlemmer, kan vi ikke arbejde optimalt for dem - og derfor skal vi naturligvis vise flaget.

Nye ansigter, nye idéer

Som altid er det en fornøjelse at deltage i generalforsamlingerne. Jeg er begejstret for tilslutningen til generalforsamlingerne - men også kvaliteten af beretningerne, debatlysten, og de dialoger, man har.

Der er stolthed over det erhverv man er en del af. Det er det lokale engagement der danner grundlag for det landbrugspolitiske arbejde, på både lokalt, nationalt og internationalt niveau.

Derfor er aktivitetsniveauet i lokalforeningerne utroligt vigtigt. Generalforsamlingerne er også der, hvor der vælges repræsentanter til de lokale bestyrelser. Vi glæder os meget til at tage fat på arbejdet med de nye bestyrelsesmedlemmer der er blevet valgt - og siger tak for denne gang til dem, som er stoppet.

Fosfor, vandløb og folkeskoler

Jeg kan heldigvis berette, at vi kæmper for de rigtige sager - både politisk og i forhold til den kommunikation vi har med de, som er uden for erhvervet. Listen med politiske mærkesager er lang. Bl.a. forsforregulering, generationsskifte og mangel på arbejdskraft fylder meget for medlemmerne, og det samme gør vand- og naturplaner. Og i flere foreninger skaber planerne om den nye gasledning - Baltic Pipe – bekymring blandt medlemmerne. Derfor er det også utroligt vigtigt, at vi fortsætter vores indsats på de områder.

Det har også været en fornøjelse at opleve, hvor meget der bliver bakket op om vores indsats for at tale landbruget op. Vi har ikke været til én generalforsamling, hvor Åbent Landbrug, skoletjenesten, og den øvrige omdømmeindsats ikke er blevet nævnt positivt. Særligt, når det kommer til Åbent Landbrug, har det været fantastisk at se de lokale foreninger hylde de værter, som har stillet deres bedrifter til rådighed den tredje søndag i september. Der er, som altid, hold i landbrugets stolte værdier: Sammenhold, åbenhed, stolthed, og en vilje til at gå folk i møde.

Medlemsarbejdet er alfa og omega

Medlemsarbejdet er alfa og omega

En anden vigtig pointe er, hvor meget medlemsarbejdet fylder til generalforsamlingerne. Det har været godt at se, hvordan vores arbejde med at fastholde og rekruttere medlemmer er på dagsordenen i alle ender af landet. Det er afgørende, fordi vi kan kun opnå noget - på Christiansborg såvel som hos Hr. & Fru. Danmark - ved at stå sammen.

Medlemmerne kan være stolte af det erhverv, de har bygget - akkurat som jeg er stolt over det erhverv, jeg arbejder for.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle