Landbrugs-tv sendes ikke i København

Begrænsede ressourcer er årsagen til, at københavnere ikke kan kigge med, når Landbrug & Fødevarers tv-projekt går i luften 1. februar.

Københavnerne kan ikke kigge med, når Landbrug & Fødevarers Samfundskontaktafdeling om et par uger går i luften med ugentlige programmer om moderne landbrug på seks af TV2's regionale tv-stationer.

Det samme gælder bornholmerne. Årsagen er, at der ikke er søgt sendetilladelse til de to regionale TV2-regioner.

Dét faktum har fået Herdis Dam, formand for Nordsjællands Landboforening - til at fare i blækhuset.

Hun får i følge et debatindlæg i LandbrugsAvisen i denne uge "kaffen i den gale hals", når hun læser, at der ikke er søgt sendetilladelse til TV2/Lorry og TV2 Bornholm.

"Disse to stationer dækker hovedstadsregionen og her bor en tredjedel af Danmarks befolkning. Det er samtidig den gruppe, der ved mindst og forholder sig mest kritik til moderne dansk landbrug," skriver Herdis Dam blandt andet. Hun kritiserer samtidig, at det populære program "Bonderøven" dermed får frit spil til at præge storbyfolkets opfattelse af, hvad der foregår på landet.

"Det er simpelthen ikke godt nok," konkluderer Herdis Dam. (Se læserbrev side 13).

Et spørgsmål om ressourcer

Årsagen til, at Landbrug & Fødevarer ikke har søgt sendetilladelse til de to sidste TV2-regioner er imidlertid den enkle, at der ikke har været ressourcer til at gabe over det hele på én gang, forklarer afdelingsleder Anders Søgaard.

"Hvis vi havde haft ressourcerne til det, ville vi gerne have sendt til hovedstaden også. Men vores vurdering er, at målgruppen i hovedstaden er så forskellig fra målgrupperne i de øvrige regioner, at vi ikke ville kunne sende de samme udsendelser som på de øvrige regioner".

"Det vi i givet fald skulle gøre var, at lave en særlig version til hovedstaden - og det havde vi simpelthen ikke ressourcer til," siger Anders Søgaard.

Han understreger, at de kommende tv-udsendelser vil bringe seerne rundt i hele landet, og at Herdis Dam derfor har lige så gode chancer som andre for at komme med lokale input til gode landbrugshistorier til TV.

Han understreger også, at tv-projektet er et stykke pionérarbejde, hvor mange erfaringer skal høstes i den kommende tid.

"Vi har haft grønt lys til det her i en uge og lige nu arbejder vi faktisk som død og helvede for at få projektet på skinner," siger han.

christensen@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle