Landbrugsudvalget i Europa-Parlamentet har brug for danskere

Af Martin Merrild, formand, Landbrug & Fødevarer

2.797.761 danskere satte et kryds til Europa-Parlamentsvalget. Det svarer til 66 procent og er ny dansk rekord.

Trenden med høje stemmeprocenter var generel i hele Europa. Den høje stemmeprocent giver opbakning til det europæiske projekt.

Det glæder, for valget var vigtigt for Danmark i almindelighed og landbruget i særdeleshed.

Det danske valgresultat gav et godt valg for de partier, der sætter en positiv EU-dagsorden. Det har stor betydning for det konstruktive og fremadrettede arbejde i EU-systemet.

En særlig stor lykønskning sender vi til landmand Asger Christensen fra Venstre. Med hans flotte valg er vi sikre på, at én af de nyvalgte vil kæmpe for en plads i parlamentets landbrugsudvalg. Chancerne er nu særdeles gode for, at vi får mindst en dansker i udvalget, som vil arbejde for stærke europæiske rammevilkår for landbruget, og som takket være det daglige arbejde på sin gård har vores udfordringer og muligheder inde på livet.

Vi opfordrer flere af de nyvalgte til at rette blikket mod udvalget.

I den kommende periode skal EU afgøre retningen for den europæiske landbrugspolitik og håndtere et EU-budget efter Brexit. Der er behov for en både grøn og forenklet landbrugspolitik. Vi ved også, at et af de vigtige emner bliver fortsat godkendelse af glyphosat. Her må følelser ikke vinde over forskning og viden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle