Landmænd bejler til kokke

Direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, opfordrer til øget samarbejde mellem danske landbrug og restauranter.

Landbrug & Fødevarers direktør, Karen Hækkerup, understreger vigtigheden af samarbejdet mellem de lokale landmænd og gourmetrestauranterne.

»Det er de lokale landmænd, der leverer råvarerne til restauranterne. Hvis samarbejdet bliver endnu tættere, så tror jeg på, at man som landmand kan få mere goodwill i sit lokalområde. Jeg vil gerne opfordre alle landmænd til at overveje, om de kan lave en særproduktion, der kan afsættes hos restauranterne. Det handler i høj grad om license to produce«, siger hun.

Hun nikker genkendende til devisen om, at mange restauranter efterspørger økologiske produkter, men mener ikke, at økologi er en nødvendighed.

»Der er rigtig mange restauranter, der efterspørger økologiske produkter. Men vi oplever også, at det ikke nødvendigvis skal være økologisk. Det vigtigste er, at det er lokalt og, at produktet har en god historie.«

At den gode historie er vigtig for forbrugeren, kan ses i en analyse af danskernes madvaner foretaget af Landbrug & Fødevarer i december 2017, der spår, at vi bliver mere bevidste om oprindelsen af, hvad vi indtager. Hun slår fast, at der på trods af de nye strømninger stadig er brug for de konventionelle landmænd, når der skal leveres specialprodukter.

»Der vil være plads til alle, der har lyst til at bruge kræfter på at levere specialprodukter til de lokale restauranter. Men det er vigtigt, at de tænker i den gode historie bag produktet«.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle