Landmænd og NNF i tæt samarbejde

Landboforeningerne i det midt- og vestjyske har indledt tæt samarbejde med NNF Midtvestjylland om at sikre arbejdspladser.

Krisen og ønsket om at sikre arbejdspladser har fået forbrødringen mellem landmænd og fagforeninger til at gribe om sig. Senest har syv landbo- og familielandbrugsforeninger i det midt- og vestjyske indledt et tæt samarbejde med Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland om at bevare danske arbejdspladser i fødevareproduktionen.

Har brug for hinanden

»Vi har brug for hinanden og har en fælles interesse i at knytte faste bånd, så vi sammen kan sikre danske arbejdspladser i det, nogle kalder Udkantsdanmark, men som jeg vil kalde »Produktionsdanmark«. Det er jo ikke kun landmændene, der vil profitere på en øget produktion. Det er hele familien Danmark, der har interesse i flere arbejdspladser,« siger Kristian Gade, formand for Holstebro-Struer Landboforening.

Lægger slagplan

Foreningerne og NNF er i gang med at lægge en slagplan for, hvordan det erklærede samarbejde skal udmønte sig.

Tanken er, at NNF og landbruget vil danne fælles front mod tiltag, som bremser produktionen: Langvarig sagsbehandling, randzoner, vandplaner m.v.

»Vi tror f.eks., det kunne være en god idé at få NNF med, når vi mødes med politikerne i teknik- og miljøudvalgene. Det ville være en god anledning til at anskue de ting, vi kæmper med, lidt fra oven,« siger Kristian Gade.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle