Landmand bliver optaget i verdensomspændende netværk

Knud Bay-Smidt er den første dansker, som er blevet optaget i Global Farmer Network.

Landmand Knud Bay-Smidt, som driver en bedrift i Langkastrup ved Randers, er blevet optaget i foreningen Global Farmer Network som den første dansker nogensinde. Han kom sidste år i oktober 2017 hjem fra 14 dage i USA, hvor han var blevet inviteret over for at møde det nye netværk ved en større kongres.

»Jeg har altid handlet meget med hele verden og interesserer mig for planteforædling. Nu er jeg medlem af denne forening, ligesom jeg har været medlem af Djursland Landboforening i de sidste mange år«, fortæller Knud Bay-Smidt, som nu er en af de godt 200 medlemmer i Global Farmer Network. Netværket er fordelt over hele verden, men hovedparten er dog stadig bosat i Canada og USA.

Foreningen Global Farmer Network er stiftet af en amerikansk landmand for godt 20 år siden. Det er en forening, som agiterer mod handelsbarrierer, og som mener, der skal være mere fødevaresikkerhed - forstået på forsyninger og ikke på bakterieniveau, tilstrækkelig og næringsrig mad til alle, og at genteknologien er et værktøj, som bør bruges.

Knud Bay-Smidt forklarer, at han altid har interesseret sig for handel og ikke mindst for, hvordan landmænd i hele verden lever. Samtidig har han altid været nysgerrig omkring udviklingen inden for planteforædling, og han har aldrig forstået, hvorfor mennesker i Afrika skal sulte, når de kan få mulighed for at brødføde sig selv igennem GMO afgrøder, som kan tilpasses netop deres forhold.

»Det er ikke sådan at forstå, at såfremt man bare bruger genteknologi, forsvinder hungersnøden over natten. Men at det er tåbeligt ikke at inddrage denne mulighed sammen med mange andre nødvendige tiltag«, lyder det fra Knud Bay-Smidt.

Knud Bay-Schmidt havde kendt Global Farmer Network i godt to år, inden de kontaktede ham.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle