Landmand fik ja til fradrag på 4,5 mio. kr.

Skat accepterer fradrag, når saldoen er tømt.

Ingen af de to landmænd, der har haft konkrete sager til behandling i Skatterådet, har ønsket at stå frem i LandbrugsAvisen. Men med skatteekspert Jens Jul Jacobsen fra Seges hjælp har vi konstrueret et eksempel, der realistisk viser en sag, der er faldet ud til landmandens fordel:

Peter Nielsen etablerer sig i 2005, hvor han udover kvote købte betalingsrettigheder for 75.000 kr. Samlet køber han i perioden fra 2005-2014 mælkekvoter for 4,5 mio. kr. i forbindelse med, at han udvider produktionen.

I 2015 forsvinder mælkekvoten sammen med ordningen. Efter 2015 køber Peter Nielsen betalingsrettigheder for 25.000 kr. Det får hans samlede saldo op på 4,6 mio. kr. Selv om kvoten er væk, så udgør betalingsrettighederne stadig et aktiv på saldoen og der er altså ikke noget samlet tab endnu. Men året efter sælger han betalingsrettighederne og lejer dem tilbage. Derefter er saldoen, eller det samlede tab om man vil, på 4.5 mio. kr. Der er nemlig ingen aktiver, da betalingsrettighederne er solgt.

Peter Nielsen spurgte så, om Skatterådet kunne bekræfte, at saldoen på 4.5 mio. kr. kan fratrækkes. Det svarede Skatterådet ja til. Resultatet er, at Peter Nielsen kan få et fradrag på 4,5 mio. kr.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle