Landmanden: Jeg elsker ferie og vil gerne holde mere

Det med at holde ferie er et evigt dilemma, som vi hele tiden skal tage stilling til. Jeg elsker at holde ferie med familien, men jeg er ikke perfekt til det. Når det lykkes, så gør jeg det til gengæld med god samvittighed«, fortæller Henrik Bovbjerg, der fremavler sopolte i virksomheden Bovbjerg Økologi. I alt er der syv ansatte til at passe de 600 årssøer, hvoraf godt halvdelen er opformering, og 186 hektar.

Henrik Bovbjerg, der ejer halvdelen af virksomheden, holder fast i tre uges ferie om året. En uges vinterferie, en uges sommerferie og så det løse i form af et par forlængede weekender hen over året.

»Hvis du spørger min kone, så vil hun helt sikkert sige, at det er for lidt. Jeg regner da også med, at jeg med tiden skal kunne holde mere fri. Det handler om at få sat bedriften sådan sammen, at man kan undværes ind imellem«, siger Henrik Bovbjerg.

Intet konkret mål

»Jeg har ikke et konkret mål for, at det er når jeg har været i gang i så og så lang tid eller har så og så meget egenkapital. Jeg tror mere, det er noget, der skal komme løbende som man kommer længere i det selvstændige liv. Det kommer helt sikkert ikke af sig selv, så man er som landmand nødt til at prioriterer det højt og få ferien sat ind i kalenderen fra år til år«.

»Helt grundlæggende tror jeg det er godt for en virksomhed, hvis ejeren kan undværes ind imellem. Det er tegn på, at man har fået det sat op, så de ansatte har ansvar og ved, hvad der skal laves. Det er et dårligt tegn, hvis der er mange arbejdsopgaver, som man ikke kan overlade til andre. Som virksomhedsejer er det også sundt at koble fra ansvaret en gang imellem«, siger Henrik Bovbjerg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle