Landsskue satte rekord

Med mere end 50.000 gæster blev Landsskuet 2012 det bedst besøgte nogensinde

Aldrig før har der været så mange gæster på Landsskuet i Herning. Ikke færre end 50.745 besøgte i år det store dyrskue. Det er en fremgang på mere end 7.000 i forhold til sidste år.

"Vi havde fint vejr især torsdag og lørdag, men den øgede interesse er uden tvivl også et resultat af dyrskuets nye aktiviteter med fødevareudstilling, særlige børnetilbud, Heste for Alle, international katteudstilling, DM i Hø og haveudstilling," siger Niels Kristian Fruergaard, daglig leder af Landsskuet.

Han glæder sig også over, at en målrettet invitation til 75.000 børnefamilier i hele Region Midtjylland har været med til at tiltrække nye besøgende.

Jubilæum næste år

"De har forhåbentlig fået en så god oplevelse af nærheden til dyrene, at de får lyst til at være med igen, når vi til næste år for 20. gang samler landets bedste dyr i Herning," siger Niels Kristian Fruergaard.

Lørdag var den store finaledag. Højdepunkterne i kvægudstillingen var udpegningen af Danmarks Smukkeste Malkeko, som suverænt blev en rødbroget ko fra Raunhøj Dairy fra Hjortshøj ved Århus. I konkurrencen på tværs af racerne vandt en Limousine-tyr fra Kirsten og Rasmus Levinsen, Mariager, mens en Simmental-ko fra Kim Lykkegaard Andersen i Skærshale ved Aalestrup for tredje år i træk fik titlen som Landsskuets bedste kødkvægko på tværs af racerne.

Sms'ede en vinder

En af hovedattraktionerne blandt hesteaktiviteterne var den nye konkurrence, Landsskuetalentet, hvor publikum via sms-stemmer var med til at afgøre, hvilken rytter der kan få sin hest til at gøre de mest spektakulære ting.

Her vandt pintoponyen Spotlight og Pernille Nørgaard Andersen, Bjerringbro. Ponyen vinkede til publikum, gik spanske skridt og lagde sig på kommando lydigt ned med en Labrador-hund siddende på ryggen.

Formand fik præmier

Blandt de mange deltagere, der kunne drage hjem med en præmie, var formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen. Han vandt en ærespræmie med sin Jersey. Han har haft den samme ko med til Herning de sidste tre år, og hvert år er det blevet til en udmærkelse.

"Det betyder jo ikke så meget for den daglige drift, men det er en stor ære," siger formanden.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle