Landsstævne tiltrækker top-kuske fra ind- og udland

Der bliver spænding for kuskene og underholdning for publikum, når Sjællandske Sportskuske holder landsstævne lørdag 30. april og søndag 1. maj.

33 kuske, som kører både 1-, 2- og 4-spand heste og ponyer, er tilmeldt stævnet. Blandt dem er flere af Danmarks bedste kuske ¿ f.eks. Ole Buch og Henrik Høper, der begge er regerende danmarksmestre i hver sin klasse. Også kuske fra Sverige og Norge har fundet vej til stævnepladsen på Juellund, der ligger mellem Køge og Ringsted.

Formand for Sjællandske Sportskuske, Henrik Køier Andersen, glæder sig til stævnet: "Når så mange dygtige kuske fra ind- og udland konkurrerer, bliver der virkelig spænding om resultatet. Det vil formentlig være de helt små detaljer, der afgør, hvem der går med sejren til sidst."

Elegante ekvipager

Kuskene skal køre tre discipliner i løbet af de to dage. Lørdag bliver der kørt både dressur og keglekørsel, og søndag gælder det maraton. Her skal kuskene ud på en 12 km lang køretur, der begynder på travbanen i Bjæverskov og slutter på Juellund, hvor seks maratonforhindringer, inklusiv en vandgrav, venter.

Ifølge Henrik Køier Andersen får publikum virkelig noget at se på begge dage. "Lørdag er det de flotte ekvipager med nypudsede vogne, seler og heste, der imponerer. Og søndag er det især "racerkørslen" i maratonforhindringerne, der traditionelt er en stor publikumsmagnet," forklarer formanden der forventer, at kuskene er i forhindringerne mellem kl. 11 og 14 om søndagen.

Resultaterne fra stævnet kan følges på www.sportskuske.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle