Leaser ud med bremsen trukket

Operationel leasing prøves af flere steder. Også hos New Holland-forhandleren Kragmann. Men den fynske forhandler er afventende efter at gå alt for massivt til værks.

Kragmann fra Middelfart har de 10-12 første maskiner og mejetærskere ude at køre hos danske landmænd på operationel leasing-kontrakter. Men direktør og indehaver Jesper Kragmann har ikke travlt med at få den mængde skudt i vejret.

»Det er en beta-version eller prøveballon, om du vil, for os. Det er stadig meget nyt«, siger han og mener ikke, at han tør sende 20 maskiner mere ud på operationel leasing på én gang.

I det store tillæg LandbrugsAvisen Maskiner beskrev vi i sidste uge, hvordan markedet for leasing og operationel leasing er stigende blandt danske landmænd

Kragmann: Stor risiko

»Jeg tager risikoen, når jeg skal stå for afskrivningerne, vedligehold, forsikring m.m. Du skal spørge dig selv, hvad mejetærskeren og traktoren er værd om fire år. Vi kender historien, men vi ved ikke, om markedet ser meget anderledes ud, når vi får udstyret tilbage igen«, siger Jesper Kragmann og kalder udviklingen i nypriserne for den største risiko set med forhandler-øjne.

»Vi ved ikke, om der på det tidpunkt er en vild og blodig konkurrence, der giver et prispres, som også får betydning for brugtpriserne. Det er den usikkerhed i spillet, som holder os lidt tilbage«, siger han.

Han er dog sikker på, at operationel leasing er kommet for at blive på markedet.

»Det er jeg overbevist om. Det kommer til at stige. I Tyskland fylder leasing eller operationel leasing en meget stor andel, og hvis de store producenter skubber på, skubber det også til markedet«.

Faktaboks

Operationel leasing

  • Leasingform hvor der bl.a. indregnes service og vedligeholdsomkostninger.
  • Regnskabsmæssigt behandles det som et lejeforhold.
  • Maskine tilbageleveres ved udløb.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle