Lely vil presse baller uden stop

Lely lancerer i 2016 en ny rundballepresser, som leverer op til 130 rundballer i timen.

Alle steder handler det om hurtighed, effektivitet og lavere forbrug.

Sådan er det også med en kommende rundballepresser fra Lely. Foreløbig findes den kun som prototype, Men interessen for den kommende Lely Welger Continuous Baling (CB) Concept er alligevel enorm, også selv om den først kommer i handlen i 2016.

»Der er allerede folk, der er skrevet op til et eksemplar, også selv om de ikke har set maskinen i virkeligheden,« siger servicetekniker Allan Buus fra Lely Nordic.

Binder én mens næste presses

Finten ved nyheden - i forhold til traditionelle rundballepressere - er nemlig, at den kan producere mellem 110 og 130 rundballer i timen - helt uden at stoppe op hver gang, den har lavet én. Det sparer både brændstof og slitage at undgå de konstante start/stop.

»Ja, den kører hen over marken uden stop, og det er hele essensen. Den er indrettet sådan, at mens den binder den ene balle, er den allerede i gang med at lave den næste,« forklarer Allan Buus, der tilføjer, at en traditionel rundballepresser typisk kan lave 60 rundballer i timen.

»Så i realiteten er der tale om en fordobling af kapaciteten,« siger Allen Buus.

Indtil videre efterlyser Lely også nyttige ideer fra kunderne, som man måske kunne bruge under udviklingen.

Rundballepresseren er et led i Lelys såkaldte Yellow Revolution, som blandt andet går ud på at lancere en ny maskine om året.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle