Let og stærk sprøjte

Chassis'et til en Hardi Alpha er udført i højstyrkestål, der er boltet og nittet sammen for at opnå en let og stærk konstruktion. Svejsninger findes ikke, da opvarmningen ville svække materialet. Chassis'et er derfor en delvis elastisk konstruktion. Samme avancerede teknologi anvendes ved produktion af flyvinger.

Alle selvkørende Hardi Alpha-sprøjter er fra bunden konstrueret til at udføre sprøjteopgaver. Det indebærer blandt andet, at den frontplacerede motor afbalancerer spredebommen bagest. Vægtfordelingen på de to aksler er derfor tæt på 50/50, selv om tanken er mere eller mindre fyldt.

Alle Hardi Alfa-modeller har kontinuerligt fire-hjulstræk, fire-hjulsstyring og hydrostatisk transmission med en oliemotor i hvert hjul. De køres derfor i princippet som en mejetærsker. Alle kørefunktioner og betjening af sprøjtens funktioner sker med joystick som på de avancerede trailersprøjter.

Affjedringen er en meget central del af konstruktionen, idet hver aksel hviler på et fjederophæng der er udformet, så det også fungerer som støddæmpere.

ohc

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle