Lexions tjekker kernekvaliteten

Overvågning af knækkede kerner og intelligent spredesystem dukker op på 2014-udgaver af Lexion.

Via et specielt kamera monteret i toppen af kornelevatoren kan Claas’ to største mejetærskere, Lexion 770 og 780, fremover detektere mængden af knækkede kerner i færdigvaren. Systemet blev lanceret på Agritechnica i november og er nu klar til høsten 2014 på de to topmodeller.

Kameraet taget et billede hvert sekund. Via en graf på Cebis-terminalen får piloten informationer om antallet af beskadigede kerner i real-time, og ud fra den information kan man således forsøge at ændre på maskinens indstillinger, såfremt problemet er for stort.

»Man skal selv ændre indstillinger på maskinen for at løse eventuelle problemer med knækkede kerner. Men det er klart, at disse data på sigt kan kobles på vores Cemos-system, hvor maskinen selv foreslår eller sågar selv ændrer mejetærskerens opsætning under kørslen, hvis noget kan forbedres,« fortæller Jens Broer, produktspecialist hos tyske Claas.

Sensorer regulerer halmspreder

Til høsten 2014 kan du også få din nye Lexion-mejetærsker udstyret med to simple sensorer, en i hver side på bagenden af maskinen.

De to sensorer registrerer via deres hældning sidevind og kørsel på skråninger, og ud fra disse data optimerer spredesystemet sig selv for at give så ens spredning som muligt. Systemet kan fås til alle nye Lexion-modeller, der er udstyret med Power spreder.

Nyt til høsten bliver også regulering af dæktrykket på baghjulene. Det kan foregå fra kabinen via en kontakt der er beregnet til kombination med maskiner med bælteundervogn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle