L&F har fortsat godt fat i landmændene

Beskedent fald i medlemstallet viser, at opbakningen til Landbrug & Fødevarer er stor, siger Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer har det sidste år sagt farvel til 155 aktive medlemmer svarende til 4 pct. Dermed er medlemstallet nu på 25.631 aktive medlemmer for organisationens primærside som helhed, det vil sige landboforeninger, regionale familielandbrugsforeninger og fællesforeninger under ét.

Det viser en helt ny medlemsopgørelse fra Landbrug & Fødevarer, hvor formand Martin Merrild glæder sig over det beskedne fald i medlemstallet.

»Jeg synes, det er flot og meget glædeligt, at vi kan fastholde de aktive medlemmer på trods af den fart, strukturudviklingen har,« siger Martin Merrild.

Udtryk for anerkendelse

Martin Merrild understreger, at dét, at medlemmerne holder fast i medlemskortet, ikke betyder, at de forholder sig ukritisk til Landbrug & Fødevarer.

»Selvfølgelig har vi vore udfordringer, og der er bestemt medlemmer, som ikke synes, vi når de resultater, de forventer af os. Men de fleste vælger at støtte op om organisationen og tage diskussionerne dér i erkendelse af, at uden sammenhold bliver det vanskeligere for os at varetage landmændenes interesser. Det er dét, jeg læser ud af de nye tal. Jeg betragter det som en stor anerkendelse og opbakning til vores arbejde,« siger Martin Merrild.

Ifølge Danmarks Statistiks seneste opgørelse faldt antallet af landbrug med 2,8 pct. til i alt 38.829 fra 2012 til 2013.

Én forening gik frem

Som altid er der også i år betydelige forskelle på, hvor stor tilbagegangen har været i de i alt 42 lokalforeninger, heraf 29 landboforeninger, 11 familielandbrugsregioner og to fællesforeninger.

Kun én forening kom ud af året med flere aktive medlemmer: Østdansk Landboforening, tidligere Syd-Østsjællands Landboforening, er gået frem med fire til i alt 431 aktive.

Yderligere fire foreninger har haft en tilbagegang på under 1 pct.: Odsherreds Lbf. mistede to aktive, Kolding Herreds Landbrugsforening gik fem tilbage, Lbf. Odder-Skanderborg sagde farvel til to og LandboNord, der ligger i retssag med AgriNord, klarede skærene med et tab på tre aktive medlemmer. Omvendt tegner samme AgriNord sig for årets største medlemstab på 124 aktive medlemmer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle