L&F vil ikke trues til dialog med veganere

L&F afviser at gå i dialog med veganere, der bryder lovgivningen og trænger ulovligt ind hos svineproducenter. Stifter af Veganerpartiet ser ingen anden udvej for at gøre opmærksom på problemer på opsamlingspladser.

Vi tager meget gerne en dialog – også med vores hårdeste kritikere, men vi vil ikke gå i dialog med en organisation, som systematisk bryder lovgivningen for at skade vores medlemmer og vores erhverv, og det skal ikke være med en pistol for panden«.

Sådan lyder den klare udmelding fra formand for L&F svinesektion, Erik Larsen, i et brev til stifter af Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt.

Henrik Vindfeldt, der i forvejen er politianmeldt for ulovlig indtrængen hos en landmand tidligere, havde efter L&Fs advarsel til svineproducenterne luftet sin utilfredshed og holdninger på sociale medier.

»Jeg er fuldstændig overvældet over, hvor slemt det står til med bunker og bunker af døde dyr, som har fået spist halvdelen af ansigtet af ådselsædere (det lader til, at de starter med at spise tunge, ansigt og øjne), og jeg ville sådan ønske, at der kunne være noget mere dialog, så vi ikke behøver at køre rundt og dokumentere det selv. Hvorfor er der ikke et internt ønske om at løse problemet? Det er systematisk og sker på hver anden besætning, som vi kører forbi«, skrev Henrik Vindfeldt på LandbrugsAvisens Facebook-side, ligesom han via L&Fs presseafdeling lagde op til at få taletid for sine synspunkter i LandbrugsAvisen.

Ingen dialog

Dialog bliver der dog ikke noget af foreløbig.

»Vi ønsker ikke at brænde broer, og når du og Veganerpartiet vælger at bedrive jeres politiske arbejde på et lovligt og demokratisk grundlag, er vi helt klar til at tage dialogen. Når den dag forhåbentlig kommer, er du mere end velkommen til at kontakte mig«, slutter Erik Larsen brevet til Henrik Vindfeldt.

Kritiserer Daka

I sin kommentar på Facebook kritiserer Henrik Vindfeldt også Daka.

»Hvor er Daka i det her? Hvorfor indberetter de ikke, at der er et gigantisk problem med en lovgivning, som ikke bliver overholdt?« spørger Henrik Vindfeldt.

LandbrugsAvisen har forholdt Daka kritikken, og her afviser man ansvaret for forholdene, men står til rådighed med løsninger.

»Afhentningspladser og hurtig afhentning er et højt prioriteret område for Daka SecAnim, og vi har igennem det seneste års tid arbejdet meget aktivt med at motivere til en hurtig tilmelding, så vi hurtigt kan afhente. Det understøtter forbedret miljø, sikkerhed og recirkulering.

Samtidig har vi selv udviklet nogle løsninger til afhentningspladserne, som lever op til kravene. De fungerer som både en løsning og som inspiration til landmændene. Der er mange steder, hvor der er fint styr på afhentningspladser og hurtig tilmelding. Hvor der måtte være behov, står vi gerne til rådighed med råd og vejledning«, siger Søren Mohr Jensen, Marketing og PR-manager Daka.

Faktaboks

Advarsel udløste krav om dialog:

  • Minimum tre svineproducenter har hen over de seneste uger haft ubudent besøg af medlemmer af Veganerpartiet, herunder også stifter Henrik Vindfeldt. Aktivisterne, der denne gang har fokuseret på opsamlingspladser, har filmet flere sekvenser hos producenter over hele landet og brugt dem på sociale medier. Derfor sendte L&F svin fredag 3. april aften et brev ud til rådgivere, formænd mfl.,hvor de bad om at sprede budskabet om at være forberedt på, at man kunne få ubudne gæster.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle