Liebhaver-gård solgt på få måneder

I sidste uge blev Follerupgaard ved Fredericia med en prisseddel på 128 mio. kr. solgt.

Trods den ene negative historie efter den anden om faldende priser på mælk og svinekød er der alligevel omsættelighed blandt landbrugsejendomme.

Det bevidner et salg, som Landbrugsmæglerne netop har gennemført.

Follerupgaard med svineproduktion og et jordtilliggende på 429 hektar vest for Fredericia blev annonceret til salg i maj måned. Nu er den jyske gård solgt.

Det bekræfter Landbrugsmæglernes indehaver, Svend-Åge Bruun.

»Gården blev solgt i sidste uge. Det er vel ikke usædvanligt med en liggetid på tre-fire måneder for den her type ejendom,« siger han og uddyber:

»Follerupgaard er en sjældent udbudt ejendomstype, hvor der er et stort jordtilliggende. Ejendommen ligger i et område, hvor jordprisen er høj, og hvor der er stor efterspørgsel på jord. Samtidig er der tale om liebhaveri, der sammen med jorden gør det til en attraktiv ejendom.«

Han nævner, at gården ikke er solgt alene på baggrund af den eksisterende svineproduktion, der består af 430 søer med produktion af 12.000 smågrise og 11.900 slagtesvin. Dertil kommer 1.000 stipladser til slagtesvin på en tilhørende ejendom.

»Det er ikke svineproduktionen som sådan, der har solgt ejendommen. Der er mange andre svineproduktionsejendomme til salg,« påpeger han.

Købere i markedet

Svend-Åge Bruun mener, at der trods den aktuelle krise fortsat er købere til ejendomme. Men det er dog ikke alle ejendomme, der kan forventes at blive solgt til fuld pris.

»Der er mange, der forventer, at deres nedslidte produktionsejendomme kan omsættes til en god pris. Det er svært. Derimod er der købere til ejendomme med meget jord, og ejendomme hvor produktionsapparatet ikke er slidt ned. Der er købere i markedet til de ejendomme, men udfordringen er selvfølgelig i mange tilfælde at få købet finansieret,« siger Svend-Åge Bruun.

Tyskerne kommer

- i begrænset omfang

Mediernes nylige omtale af tyske investorer, der er på jagt efter billig dansk landbrugsjord, er dog ifølge Svend-Åge Bruun en kende overdrevet.

»Der er tyske investorer, men så mange er der heller ikke kommet endnu. De tyske investorer kommer ikke til at opsuge al dansk landbrugsjord,« vurderer han.

Faktaboks

Follerupgaard

  • Gården vest for Fredericia blev sat til salg i maj måned
  • Gården blev købt i starten af august måned af en dansker

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle