Med slagtning af 750 søer om ugen er Moesgaard Meat ikke en sværvægter i branchen. Alligevel mener fabrikschef Peter Larsen, at slagteriet har sin berettigelse.

"Vi skal ikke gøre det samme som de store men slå på fleksibilitet, god kundebetjening og slagtning inden for landets grænser til de samme priser som i Tyskland," fremhæver han.

For eksempel henter firmaet kun slagtesøer inden for det, fabrikschefen kalder normal arbejdstid, lige som der næsten altid er plads til et par slagtesøer mere, end landmanden oprindelig havde tilmeldt.

Hertil kommer lave administrative omkostninger, i og med at det meste af salgsarbejdet er udliciteret. Godt nok er der bygget en 'administrationsfløj' i en vinkel på det oprindelige slagteri, men det er ikke planen, at der skal være mere end et par skriveborde i bygningen, nemlig et til fabrikschefen og et til en sekretær, der blandt andet tager sig af regnskab.

"Indtransporten ligger hos Hans Haahr Pedersens firma," forklarer Peter Larsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle