Livet på landet i 1960’erne

1960’erne er i 2012 omdrejningspunktet på Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup, og det er derfor emnet for årets Livet på landet-arrangement søndag 12. august kl. 10-16.

Dansk Landbrugsmuseum danner denne dag rammen om et historisk dyrskue, hvor de oprindelige danske husdyr som kvæg, heste, får og geder samt fjerkræ kan ses ved boksene og bommene og i opvisningsringen, hvor der er fremvisning og bedømmelse.

1960’erne var en overgangstid mellem heste og traktorer i høstarbejdet, og begge dele kan derfor opleves, når der høstes i marken, og negene køres til tærskepladsen.

Enhver husmoder med respekt for sig selv kan selvfølgelig servere tre retter hver dag til frokost. Så landbrugsmuseets Historisk Køkken har tilberedt en række retter, som passer til sensommerens frugt og bær – kom og smag på herlighederne.

Årets nyhed er SmagDjursland, hvor der er rig mulighed for at smage og købe mange af Djurslands specialfødevarer på foreningen SmagDjurslands stand. For mere information, se www.SmagDjursland.nu, som er en virtuel markedsplads for producenter, forbrugere, detailbutikker og restauranter.

Arrangementet foregår som altid i tæt samarbejde med museets mange laug og foreninger samt en række private avlere, virksomheder og andre med interesse for historiske landbrugsaktiviteter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle