Luftrenser reducerer lugt med 74 procent

Lugtprøver fra Dorset luftrenser er analyseret på det laboratorium, der oftest anvendes i tyske test af luftrensere.

Dorset luftrenseren fra Rotor kan reducere lugtkoncentrationen fra en slagtesvinestald med fuldspaltegulv med 74 procent. Det viser en test, hvor lugtprøverne er analyseret på det tyske laboratorium, LUFA Nord-West, der er det lugtlaboratorium, som oftest anvendes i tyske test af luftrensere.

Den biologiske luftrenser, der produceres af det hollandske firma, Dorset Milieutechniek B. V., har tidligere vist gode resultater med hensyn til reduktion af ammoniak og lugt i en tysk DLG-test og er godkendt til brug ved svinestalde i både Tyskland og Holland.

Luftrenseren er ligeledes blevet testet i Danmark. I en tidligere test foretaget af VSP blev der fundet en lugtreduktion på 34–40 procent, og lugtrenseren blev i 2011 optaget midlertidigt på Miljøstyrelsens Teknologiliste med en lugtreducerende effekt på 40 procent. Lugtprøverne blev analyseret på danske laboratorier, men et mindre antal prøver analyseret på det tyske laboratorium antydede, at lugtreduktionen kunne være en del højere. Derfor er der lavet en ny afprøvning med tyske målinger, oplyser VSP.

De tyske målinger viste videre, at Dorset luftrenseren reducerede koncentrationen af ammoniak med 92 procent, når koncentrationen blev målt med infrarød spektroskopi og med 87 procent, når der blev målt med sporgasrør. Koncentrationen af svovlbrinte blev reduceret med 28 procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle