Lys og venlig stald bygget på rekordtid

Gråkjær har bygget den første Velfærdsstald på omkring 20 uger. Forventningen er, at byggetiden kan minimeres.

Den første jord blev kørt fra i uge 20, og med et åben stald-arrangement planlagt til 2. oktober er det rundt regnet 20 uger, det har taget Gråkjær at få totalentreprise for Brian Nielsen i mål.

Det er ganske hurtigt, selv om Lars Jagd Mogensen, projektkonsulent hos Gråkjær, tror, at forløbet kunne have været gjort kortere, end tilfældet har været for Brian Nielsens stald.

»Byggeriet er gået ind i sommerferieperioden, så uden den var vi hurtigere blevet færdige,« vurderer Lars Jagd Mogensen.

Ingen sokkel

Medvirkende til den hurtige byggetid er, at konceptet ikke omfatter en egentlig sokkel, hvor man tidligere gravede ned til frostfri dybde.

»Vi opbygger stalden med punktfundament, som er muligt, fordi vi ikke har så tunge vægge, da de er lavere end almindelige vægge,« forklarer han.

Lars Jagd Mogensen fremhæver endvidere det store lysbånd og lys i kip, som giver godt arbejdsmiljø.

Den 1.550 kvadratmeter store stald tøver han ikke med at kalde fremtidens stald.

»Det her er fremtidens stald, fordi der er tale om en ny staldtype, ny gulvindretning, ny faresti og endelig et helt nyt fodersystem,« siger Lars Jagd Mogensen, der tror, mange producenter vil kigge nærmere på Brian Nielsens stald, før de kaster sig ud i et nybyggeri.

Han oplyser, at Gråkjær har en del projekter på tegnebrættet, der tager udgangspunkt i Velfærdsstald-konceptet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle