Lysberegner viser, hvad du kan spare

Energistyrelsen har udviklet en lysberegner, der hurtigt og nemt viser besparelser og tilbagebetalingstider ved at udskifte lysstofrør til LED-rør i stalde.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at skifte fra lysstofrør til LED - eller hvor lang tid, det tager at betale investeringen tilbage - kan man nu får svar med nogle få museklik. Energistyrelsen har nemlig lavet en lysberegner på nettet.

Lysberegneren er nem at bruge. Man indtaster forskellige oplysninger om den nuværende belysning i stalden og får med det samme en resultatside, der viser omkostninger til installation, potentielle besparelser og den totale tilbagebetalingstid. Man får både resultaterne for udskiftning af lysstofrør til LED-rør i de gamle armaturer og udskiftning til helt nye LED-armaturer.

Resultatsiden kan printes ud og bruges til at give et hurtigt overblik over omkostninger og besparelser ved LED eller som udgangspunkt for en snak med en installatør om ændringer i stalden.

Fokus på uvildighed og kvalitet

Lysberegneren er udviklet af Energistyrelsen, og den har været gennem en grundig kvalitetstest inden lanceringen. Data i beregneren er baseret på kvalitetsprodukter fra anerkendte producenter, men beregneren anbefaler ikke konkrete produkter eller løsninger.

Her finder du den: SparEnergi.dk/landbrug

Faktaboks

Lysberegneren

  • Beregningen er baseret på egen optælling af den eksisterende belysning med lysstofrør.
  • Værktøjet indeholder ækvivalente LED-erstatninger for alle normalt anvendte lysstof-rør.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle