Mælkeprisen stiger for sjette måned i træk

Arla sætter endnu engang mælkeprisen op til sine andelshavere. Dermed er sjette prisstigning på lige så mange måneder en realitet.

Med månedsskiftet kan de danske mælkeproducenter indkassere 7,5 øre ekstra for konventionel mælk - og ender dermed på en acontopris på 261,9 øre. Dermed ligger prisen langt om længe på et såkaldt acceptabelt leje for størsteparten af de danske producenter.

»Generelt er markederne fortsat stærke med en god global efterspørgsel. Som et resultat af den milde vinter er den globale mælkeproduktion en smule højere end forventet, hvilket lægger en dæmper på priserne for fedt. I løbet af de seneste uger er priserne på gul ost i Europa også blevet svækket,« skriver Arla og tilføjer, at der kan være mere i vente de kommended måneder.

»Markedet for økologiske produkter er fortsat stabilt. Udsigten for de kommende måneder er stabil med en moderat positiv tendens.«

Hvor mælkeprisen stiger til de konventionelle producenter, så er der ingen stigning i vente til økologerne. De fortsætter derimod på 3,59 kr. pr. kg.

Faktaboks

  • Forventet efterbetaling og rente for 2017 er 7,6 øre, og forventet konsolidering er 10,7 øre.
  • Økotillæget er 97,8 øre.
  • Tillæg for non-GM foder er 1 eurocent (7,5 øre) – dette kommer i anvendelse i takt med at andelshavere på de enkelte markeder inviteres til at indgå kontrakt om mælk baseret på non-GM foder. I Danmark er der åbnet for at tegne kontrakter
  • Fedtværdien er 27,16 kroner pr. kilo, og proteinværdien er 43,45 kroner pr. kilo.
  • Arlaprisen er 288,7 øre pr. kilo konventionel mælk og 379,0 øre pr. kilo økologisk mælk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle