Mælkeproducenter skal blive dygtigere

Enormt gab mellem de dygtigste og de mindst dygtige mælkeproducenter - og det handler om at passe køer.

"Det handler om måden vi passer køer på!"

Dansk Kvægs direktør, Gitte Grønbæk, lagde ikke fingrene imellem, da hun i en del af sin beretning på Dansk Kvægs kongres beskæftigede sig med økonomi.

"Forskellen i resultatet af den primære drift er 3.800 kr. på hver eneste ko på de dygtigste og de dårligste mælkeproducenter," påpegede Gitte Grønbæk med baggrund i 600 driftsresultater.

"For rigtig mange er der altså rigtig meget at hente," fortsatte hun.

For en typisk dansk mælkeproduktion svarer det til en forskel i resultatet på mellem 400.000 og 500.000 kr. Og langt den største forskel skyldes, at nogle er bedre til at passe køer end andre.

Hvis man vil blive bedre, er værktøjerne til rådighed i form af Kvægnøglen og Business tjek. Det er analyseværktøjer der bruges til at finde ud af, hvor man skal sætte ind i bedriften, hvis produktionen skal forbedres.

Gennemgå bedriften

Peder Philipp, formand for Dansk Kvæg, understregede i sin del af beretningen, at det er vigtigt, at man gennemgår sin egen bedrift - både hvad angår produktion, og hvad angår økonomi.

"Snak med pengeinstituttet for at sikre, at der er likviditet - og likviditet til den rigtige pris," lød hans opfordring.

Likviditeten er central i bedriften, og på et dansk gennemsnits-kvægbrug betyder alene 10 procents ændring i kraftfoderprisen et plus eller minus på 75.000 kr., viser Dansk Kvægs analyser.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle