Madmarked samler de lokale

I juli og august står boder med bornholmske fødevarer klar på Torvet i Aakirkeby.

Smagsprøver på gedeost, køb af lammeskind, pølser, der hænger i snore, eller en tapastallerken med lokale lækkerier. Over hele sommeren på Bornholm er der markeder og boder med bornholmske produkter.

Derfor skulle vi naturligvis selv kigge forbi. Et af stederne var kræmmermarkedet på Torvet i Aakirkeby. Selvom solskinsøen bød på regn, havde flere turister, bornholmere og fødevareproducenter trodset vejret, heriblandt Lene Schrøder, der startede sit økologiske gårdmejeri, Lykkelunds Gedemejeri, for tre uger siden.

»Vi har ikke særligt meget ost med i dag, fordi vi har solgt det meste allerede,« siger hun.

Lige nu er produktionen stadig lille, og ud af 100 geder malker kun 35. Det er nok til ca. fire kg. ost.

»Vi vil gerne have, at nogle flere geder yder, og at de yder lidt mere,« siger Lene Schrøder.

Arrangementet er en del af Smagen af Bornholm, der i juli og august tilbyder landmænd og producenter at vise og sælge deres lokale varer.

Du kan læse mere om Lene Schrøder og andre bornholmske fødevareproducenter på www.landbrugsavisen.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle