Selv om Niels Henrik Nielsen havde været landmand hele sit liv, er han begejstret for det nye liv som ferievært.
I 2003 stod Niels Henrik Nielsen over for et valg. Han skulle tage en beslutning om at udvide sin malkebesætning, for at indtjeningen stadig kunne stå mål med det arbejde han lagde i det. Det fik ham til at tænke i andre baner.
"Jeg var kommet frem til, at der måske også var andre muligheder end at fortsætte driften," fortæller Niels Henrik Nielsen.
I stedet for at købe mælkekvoter besluttede Niels Henrik og hans kone, Gitte, sig for at sælge dem.
Økonomien i orden
Selv om Niels Henrik Nielsen erkender, at det ikke er nogen fantastisk forretning at drive bondegårdsferie, mener han alligevel, at det er bedre rent økonomisk end at være mælkebonde.
"Vores omsætning er måske faldet, men når det er etableret, så er det jo nærmest kun indtægter. Udgifterne er i hvert fald nogen helt andre i forhold til før," forklarer Niels Henrik Nielsen.
Han fortæller også, at meget af arbejdet med at lave lejlighederne har de selv været med til, så på den måde har de kunnet holde udgifterne på et tåleligt niveau.
Markedsføring gennem forening
Lykkebjerg Bondegårdsferie er med i foreningen Dansk Landboturisme, hvor man markedesfører landboturisme gennem hjemmesiden . Her kan medlemmerne af foreningen vise, hvad de har at tilbyde. Men reklamen kommer også gennem andre kanaler.
"Jeg tror, at folk tit hører om os gennem venner og bekendte, som har været her. Og så bliver de selv interesserede," forklarer Niels Henrik Nielsen.
Selv om mund-til-mund er en effektiv reklame, så bruger Dansk Landboturisme også penge på markedsføring. Derfor betaler medlemmerne et årligt gebyr efter hvor mange sengepladser de har. Og Niels Henrik Nielsen ser gerne, at flere kunne finde på at lave bondegårdsferie, så der kunne være endnu flere penge til at reklamere.
"Hvis man overvejer det, så synes jeg, man skulle melde sig ind som passivt medlem, hvis man en dag fik lyst til at realisere drømmen."
Løbende udvikling
Den første sæson, hvor der var feriegæster på Lykkebjerg, havde gården 800 overnatninger i tre lejligheder, men siden er der kommet flere til, og efterhånden er alle bygninger på gården udnyttet; enten til lejligheder eller til aktivitetsrum, mens staldene er lavet om til ridebane og hestebokse.
I dag har Lykkebjerg mere eller mindre fuldt hus fra påske til efterårsferien, og specielt i sommerferien er det svært at finde ledige senge. De regner i år med at have omkring 2.500 overnatninger. Gæsterne kommer langvejs fra, og både tyskere og israelere kommer på besøg for at opleve en dansk bondegård. Gæsterne er begejstrede, og Niels Henrik Nielsen har ikke fortrudt, at han opgav det til tider stressende job som mælkeproducent.
"Gæsterne er jo glade, når de er her, så hvorfor skulle vi ikke også være glade?" spørger han.