Man kan ikke vide, hvad arbejdsgiveren tænker

Det skal være spændende og sjovt at arbejde i landbruget. Konkurrencen om landbrugets bedste arbejdsplads skal skærpe opmærksomheden på godt arbejdsmiljø, så der fortsat vil komme nye medarbejdere ud i landbruget. Det mener næstformand i Dansk LandboUngdom Jeppe Bomann, der selv har både gode og dårlige oplevelser med arbejdsgivere.

Han blev faglært landmænd for fire år siden og er i øjeblikket ved at uddanne sig til agrarøkonom på Dalum Landbrugsskole.

Indsigt

"Det er en selvfølge, at alle de formelle krav som 37 timers arbejdsuge, sikkerhed og betaling for overarbejde er i orden. Der er jo folk der gerne vil arbejde mere, men så skal de også have ekstra for det," siger han.

Blandt andre formelle krav er, at uddannelsesaftalen skal opfyldes, så eleverne lærer det, de skal.

For ham er det gode lærested en bedrift, hvor han får indsigt i regnskaber, mål for bedriften og hvorfor arbejdsgangene er, som de er.

"Sådan var det på en af mine seneste lærepladser hos en ung mælkeproducent. Jeg fik indsigt i økonomien og havde en klar fornemmelse af de overordnede mål. For eksempel var ydelsen lige lav nok i en periode, og så satte vi ind på det område. Det var en stor tilfredsstillelse at være med til at få resultatet forbedret med en halv million," fortæller Jeppe Bomann.

Han har også prøvet en arbejdsplads, hvor der ikke var mål for, hvad der skulle opnås på bedriften.

"Jeg vidste heller ikke om morgenen, hvilke arbejdsopgaver jeg skulle tage fat på. Så gættede jeg mig til det, men gættede jeg forkert, kunne arbejdsgiveren komme ud senere og sætte mig til noget andet," siger han.

"Men man kan altså ikke vide, hvad en arbejdsgiver tænker, hvis ikke han siger det højt. Derfor er det vigtigt at profilere de gode arbejdspladser, som vi gør med konkurrencen om "Landbrugets bedste arbejdsplads"", mener Jeppe Bomann.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle