Manden der trak Agromek ind i globaliseringen

70 Gunner Buck, der fylder 70 år på mandag, er en stor mand i den danske landbrugsmaskinbranche. Han er om nogen medvirkende til, at landbrugsmaskinudstillingen Agromek har vokset sig til en stor international begivenhed. Det var nemlig slet ikke oplagt, da han startede som pressechef for Agromek i 1983 - en opgaven han i øvrigt holdt fast indtil 2009. Han evnede at tiltrække en lang række udenlandske journalister og dermed også tilskuere. Gunner Buck har en helt speciel evne til at få dem til at føle sig velkomne, for når de ankom til hallerne i Herning og var på vej ind i presselokalet, havde han forinden spottet dem og hilst velkommen og fået en lille snak. På den måde blev han utroligt populær blandt de udenlandske journalister, der på det nærmeste oplevede ham som en familiefar, man kom hjem til en gang om året.

På den måde trak han gradvis det dengang mere lokale fænomen, Agromek, ind i globaliseringen på et tidspunkt, hvor organisationerne bag mest tænkte på landmænds vilkår i Danmark, og producenterne tænkte rigtig meget på tekniske detaljer.

Sideløbende var han også pressechef for Ungskuet indtil 1992, da det blev til Landsskuet.

Stadig på forkant

Karrieren startede han i Tolvmandsforeningerne i 1970, hvor han var redaktør af Tolvmandsnyt. 1973 kom han til Effektivt Landbrug, hvor de var to journalister. Gunner Buck fik sparket liv i det den gang lille annonceblad, som han fik til at vokse betydeligt. Som agronom havde han forståelse for det faglige, mens det at skrive journalistisk faldt ham naturligt. Allerede her blev han kendt for sin fænomenale måde at netværke og samarbejde med kolleger på.

Men det rigtige landbrug trak i ham, og i 1978 købte han og fru Lisbeth, som han var blevet gift med i 1971, og som var blevet dyrlæge, en gård. Gunner Buck, der også er landmandsuddannet, blev rigtig landmand.

Efter nogle år savnede han igen pressearbejdet, og han blev ansat som pressesekretær i 1982 i Landsforeningen Den frie Grovvarehandel som udgav Grovvarenyt. I 2008 overtog han selv Grovvarenyt fra foreningen. Igen var Gunner Buck lidt på forkant, for det blev et af de første netbaserede betalingsblade - og kommer på mail hver fredag. Det er nu gennem en årrække gradvis overdraget til Helge Lynggaard, som også har overtaget tjansen på Agromek.

Privat er Gunner Buck ikke bange for at blande sig i den offentlige debat. Han har besiddet mange bestyrelsesposter, og senest gik han i 2012 forrest i en indsats for at redde Museumsforeningen for Hadsund og Omegn, hvor han bor.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle